handball in europa

Lényeges történésekről értékezünk a kézilabda világában, legyen az Bundesliga, Asobal, vagy a kissé csumpi magyar bajnokság. Természetesen követjük a Bajnokok Ligáját és a Kupagyőztesek Európa Kupáját is, megspékelve az éppen aktuális világversenyekkel.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Kezdődik, apa kezdődik!

2010.09.24. 20:51 | a labda mindig gömbölyű! | Szólj hozzá!

Minden rendes, valamirevaló kézilabdabarát ilyenkor, szeptember végén már enyhén szoruló gyomorral/dobogó torokkal várja a beteljesülést, amely egy mindenhonnan ráömlő kézilabda mérkőzés-sorozat formájában ölt testet és idén álnevet is használ, úgy hívják: Velux EHF Champions League 2010/11.

A világ legjobb sportjának legrangosabb sorozata elindult, fedélzetén 2 magyar csapattal.



Az első felvonások ugyan már véget is értek, de konkrét magyar vonatkozásban csak ma lesz a tényleges nyitány, méghozzá időrendi sorrendben Szegeden, majd vasárnap a szlovákoknál.

C csoport:

Pick Szeged - Kadetten Schaffhausen

2010. szeptember 25-én 17.25 perckor a nyáron teljesen szétbombázott Pick Szeged fogadja a 2-3 éve ugyanazzal a kerettel készülő helvét bajnokot. Személyes élményeink a svájciakkal kapcsoltban rendkívül pozitívak, ugye hát szerettünk kettős győzelemmel továbbmenni a KEK-ben.

A keretük gerince már akkor is megvolt, a dunaújvárosi évei miatt általunk jól ismert Kukucka akkor még csak fél éve irányította őket, az azóta eltelt 2 évben nyilván csapatként lettek sokkal erősebbek. És ez az, ami a fő erősségük lehet a szegedi meccsen.

Egyéni teljesítmény kapcsán említendő tényező a cseh Jan Filip és a román Jurca, utóbbi személyes szimpátiánkat is bírja azon túl, hogy mindketten saját országuk válogatottjának igazi erősségei. Marcinkevicius , ha nem is az a kifejezetten meccseket eldöntő labdazsonglőr, azért nem rossz, ellenben nagyon rutinos játékosuk. Valószínűleg nem lesz túl magas színvonalú a mérkőzés, ugyanakkor irgalmatlan küzdelemre számítunk.

A Szeged esélye a fegyelmezetlenségek teljes kizárása lehet, és az, hogy rengeteg a nemzetközi szinten ismeretlen, fiatal, új játékos, így kiszámíthatatlan a csapat taktikai szempontokból. Sokat várunk Dávidtól, konkrétan azt, hogy vegye hátára csapatát és cipelje el egészen a csoport 4. helyéig. Ma kezdhetné azzal, hogy bátor, kreatív, lendületes játékával tehermentesíti a mankón éppenhogy elbicegő jobb oldalt.

A szélsőktől rengeteg indulást és pontos ziccerbefejezéseket várunk, sajnos Törő Szabi hajlamos belehalni a szép megoldások kivitelezésébe, na mi ebből ma semmiképp nem kérünk, köszönjük. Legyen ronda, de gól legyen!

Sulc hozni fogja magát, húzóember a szlovák válogatottban is, nem hisszük, hogy megremegne a keze. Ketten Dáviddal képesek lehetnek arra, hogy hozzák ezt a meccset. Mi amúgy nagy bátran jobb2-ben kezdetnénk a srácot, az tuti.

Féltjük kicsit a 2 kapust, mindketten óriási motivációval lépnek pályára, remélhetőleg ez az energia abszolút pozitívan fog majd lecsapódni, különben sanyi. Kell a jó teljesítmény a kapuban, de minimum egy erős átlag mindenképpen szükséges.

Lékai Máté nagy meglepetése lehet a Szegednek, miatta is izgulunk kicsit, nem szeretnénk, ha a lámpaláz erősebbnek bizonyulna az óriási tehetségénél. Meglátjuk, de teher alatt nő a pálma, ezt ne felejtsük el!

Skala még egy komolyabb tényező lehet, jó lenne, ha megőrizné nyugalmát és türelmét, nem kell a hiszti, az senkinek sem jó.

Fizikailag mindenki ok, Dávid sérüléséből visszatérve nyilván nem bírja még végig a 60 percet, de a posztján szerencsére van alternatíva. Bármi lehet, de mindenképpen győzni kéne itthon.

Mi ilyen kezdőt állítanánk ki: Mikler - Stranovsky - Sulc - Herbert - Lékai - Dávid - Törő

Skala ilyet fog: Mikler - Stranovsky - Balaz - Herbert - Lékai - Dávid - Törő

Tipp: 30 - 28

Többi mérkőzés a C csoportban:

Hétközben már lejátszotta első mérkőzését a csoport orosz és dán egysége, 10 gombócos macisiker született az orosz környezetben, amiből mi leginkább azt olvassuk ki , hogy bármennyire is szeretnék, a dánok - egyelőre - csak Koldingjukkal versenyképesek a férfi  klubcsapatok között, Európában. Részletek itt.

Holnap délután 17.00-kor mutatkozik be a maradék két csapat, a forgatókönyv szerint a Valladolid látogat majd Minszkbe, hogy elkenje az ukrán a belorusz újonc száját. Elnézegetve a qualifikációs tornán elért eredményeiket, annyira nem lehet biztos senki az ellenük kötelező két pontok begyűjtésében, hiszen a rutinos BL résztvevő - valóban - ukrán Zaporozhye arcára pirítottak egy góllal, miután magabiztos győzelmet arattak a macedón kézilabdás fellegvár, a Metalurg csapata felett. Ezek után némi meglepetésre csak xeltek  a Portóval, de gyanítjuk, hogy ezt már magasról leszarták. Részletek majd itt. Tipp: 24 - 33
 
 




B csoport

Időrendi sorrendben a következő a  meneTRend:

1. Csoportban először, de csak a 2. játéknapon, vasárnap 16.15-kor van kezdősípszó a mindig gyanús északi-párharcon. A Sävehof Göteborgban fogadja a dánokat, ennek ellenére mi Kolding-sikert vizionálunk. Mert csak.

Ezt a meccset nyomja  is a zeháefftévé.

Tipp: Sävehof - Kolding 31-37


2. Következik - szerintünk - a forduló meccse, Montpöllié-hez érkezik a Hamburg, nyami-nyami. Érdekes egy meccs lesz ez, de nehezen tudjuk elképzelni, hogy a Hamburg ne nyerjen. Méghozzá meggyőzően. És ez az, ami dönteni fog a későbbiekben a csoport 2-3. helye között. A javunkra, természetesen. Ugyanis nálunk ha nyer is majd a Hamburg, az nem lesz túl meggyőző győzelem.

Ezt a meccset nyomja a zeháefftévé.

Tipp: Montpellier - Hamburg 28 - 35

3. Zárásként mi küzdünk a Presovval, de erről nincs is mit beszélni. A Presov talán még sosem győzött le minket és nem is most fogja elkezdeni. Komolyan kevés dolgot tudunk kiemelni e meccs kapcsán, játszottunk velük sokat, jobbak vagyunk, ennyi. 

Ezt a meccset a Viasat3 adja.

Tipp: Presov-Veszprém 25 - 34
 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://nobasket-handball.blog.hu/api/trackback/id/tr952321102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása