handball in europa

Lényeges történésekről értékezünk a kézilabda világában, legyen az Bundesliga, Asobal, vagy a kissé csumpi magyar bajnokság. Természetesen követjük a Bajnokok Ligáját és a Kupagyőztesek Európa Kupáját is, megspékelve az éppen aktuális világversenyekkel.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Válogatott - avagy harc az elitben maradásért

2010.06.08. 00:00 | a labda mindig gömbölyű! | Szólj hozzá!

Igen fontos párharc előtt áll a magyar férfi kézilabda-válogatott, a szlovénok elleni ütközetek tétje nem kisebb, mint hogy vajh kijutunk-e a jövő januári vb-re, Svédországba. És akkor még annál távolabbra nem is tekintettünk következmények terén. Pedig lehetne. Egészen az Olimpiáig. Nézzük innen, nézzük onnan, hallgatjuk a híreket, de végülis akárhonnan is szemléljük folyton arra jutunk, hogy kurva nehéz lesz ez.

Nézzünk csak felületesen egy szlovén névsort a teljesség igénye nélküli véleményezéssel.

Kapu: Aljosa Rezar - Celje
Kapu: Gorazd Škof - Zagreb
Két jóképességű kapus két európai nagycsapatból, még akkor is, ha idén nem bizonyították nagyságukat jelentősen sem csapatügyileg, sem egyénileg. Ám mi tudjuk, hogy bármikor képesek klasszist nyújtani, mint ahogy Nándi is, szerencsénkre.

Jobbszél: Vid Kavticnik - Montpellier
Nem hisszük, h a csávót bárkinek is komolyabban be kéne mutatni, hiszen évek óta vetekszik a "legjobb jelenleg működő balkezes szélső" címért, mi többször oda is ítéltük neki magunkban. Az egyetlen komolyabb hibája szerintünk az, hogy jóképű párját eltérítette a női nem csodálásától, sajnos.

Balszél: Luka Zvizej - Szeged (még, reméljük marad is)
Idén randán kilógott kiemelkedett a klubcsapatából, ami nem az ő bizonyítványa. Megbízható, gyors, fegyelmezett, hidegvérű ha/és nem Peric lesz vele szemben, ami tovább növelheti eredményességét. Azért reméljük jól leeresztett már így nyár elejére, de sajnos nem hisszük. Figyelni kell rá nagyon, mi biztosan Gulyás Petit kezdetnénk vele szemben.

Balátlövő: Miladin Kozlina - Celje
Idén ugye nem nagyon lehet fogalmunk róla, hogy mit művelt, lévén a Celje távolmaradt a legnemesebb küzdelmektől (a többinek meg nézzen utána az, akinek 6 anyja van), de azt tudjuk róla, hogy nagydarab tüzelőgép őserővel kombinálva, akinek az a fontos, hogy az elején elkapja a fonalat. Megoldás: Laluska, vagy aki ellene védekezik, oda kell pörcintsen neki erőseket már az elején, hogy ne nagyon jöjjön meg a kedve se, ha lehet.

Balátlövő: Ales Pajovic - Celje
Hasonlóan váltótársához róla sem vágunk sokmindent idén. Ám valószínüleg ő a keret legeredményesebb tagja, ugyanis a cudarral mindent megnyert ugye, többször. Nem egy ijesztegetős lövő, viszont védekezni eléggé tud. Hát igen, aki Dinart-tól tanulhatta eztet, annak könnyű.

Jobbátlövő: Jure Natek - Gorenje Velenje (én hoznám, de ez testületileg vitatott vélemény)
Őt pont láthattuk idén gyönyörűséges arénánkban (is) és nem is tett ránk rossz benyomást attól függetlenül, hogy láthatóan nem egy Lazarov a góljai száma alapján, ellenben igen hasznos csapatjátékosnak maradt meg az emlékezetünkben.

Jobbátlövő: Renato Vugrinec - Celje (hoznám - is)
Hasonlóan több társához ő is azonnal hazatért a hívó szóra, amit annak idején bántunk is rendesen, mert el tudtuk volna képzelni Vujin mögött. Ám ennek köszönhetően az ő idei teljesítményéről sincsen sok fingunk, csak annyit tudunk, amennyire emlékszünk. Nem nagy világmegváltó, de nem is rossz játékos.

Beálló: Miha Zvizej - Gorenje Velenje
Mi a szart keres ott? Már rég vinni kellett volna valahova. Na jó, nem olyan rég, de tényleg. Nagyon fasza kis beálló, nem is értjük a Szeged miért nem akarja elvinni bátyuska mellé.

Irányító: David Spíler - Cimos Koper
Csak azért nem mondjuk, hogy mi a szart keres ott, mert az utóbbi években Koperben mintha alakulgatna valami. Így tehát még jó helyen is lehetne akár, de nincs, mert a  KEK-nél, vagy az EHF kupánál neki többet kéne akarnia. Ehhez képest viszont nagyon elsunyított ott a tengerparti langyosvízben. Reméljük valaki elhozza onnan. Vagy visz mellé társakat.

Irányító: Uros Zorman - Celje
Újabb hazatérő, pedig nem volt rossz helyen ő sem a cudarban. Gyönyörű dolgokra képes, viszont nem tudja állandósítani azt. Nincs sok információnk arról, hogy jelenleg milyen formában van, de mindegy is, mert most, hogy végigfutottunk nagyjából a lehetséges szlovén csapaton, össze is csináltuk magunkat meglehetősen.

Persze még tovább súlyosbítja amúgy sem túl bíztató  helyzetünket, hogy mindenki grande lacccccija gerinc hiányában gerincproblémákra hivatkozva lemondta a szereplést, ráadásul az őt támadásban néha egészen kiválóan helyettesíteni tudó Krivokapic sem áll Mocsai tanár úr rendelkezésére. De ez már a következő poszt témája, ami jön is. Majd.




 

A bejegyzés trackback címe:

https://nobasket-handball.blog.hu/api/trackback/id/tr72055946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása