handball in europa

Lényeges történésekről értékezünk a kézilabda világában, legyen az Bundesliga, Asobal, vagy a kissé csumpi magyar bajnokság. Természetesen követjük a Bajnokok Ligáját és a Kupagyőztesek Európa Kupáját is, megspékelve az éppen aktuális világversenyekkel.

Friss topikok

Linkblog

HTML

End of felkészülés 2010/11

2010.09.06. 11:15 | a labda mindig gömbölyű! | Szólj hozzá!

Mára már durván hagyományosnak mondható a Veszprém-Zagreb döntő a zutolsó felkészülési tornának beiktatott füredi hétvégén. Eddig minden évben ez volt. Viszont ennyire fölényesen még sosem sikerült nyernünk. Ám mielőtt nagyon megörülnénk ennek a ténynek, emeljük ki, hogy nem mi voltunk ennyire kurva jók, hanem a Zagreb süllyed vissza szépen, nem is olyan lassan egy európai középcsapat szintjére, és ezt nagyon sajnáljuk.

 





Szombat


Pick Szeged - MKB Veszprém 25-29

Tény, hogy nem láttuk a mérkőzést, de volt több megbízható informátorunk is a helyszínen. Második sorunk kezdett, ők viszont szarok voltak, így Lajos kénytelen volt az első sor néhány játékosát idő előtt pályára küldeni. A Szeged ellen nyilván őket már nem nagyon lehet motiválni, akár tetszik, akár nem, ez így van, egyszerűen annyira régen volt már versenyképes ellenfél a Pick, hogy nem tudsz mit mondani egy Pereznek, ami lelkesíthetné. Viszont Csaszinak és Nagy Kornélnak lehetett volna szép a bemutatkozás, csak rajtuk múlt, hogy nem lett az. A lényeg, hogy nyertünk, szegedi részről pedig igen nagy örömködést okozott ez a minimálisnak mondható különbség. Talán indokolatlanul nagyot is, erről majd még később.

Chehovski Medvedi - Osiguranje Zagreb 33-29

No, ezt már láttuk, kurvára meg is lepődtünk, ugyanis a kedden látott ruszkik harmatos utánzata lépett pályára a horvátok ellen. Nagyon nem érdekelte őket ez a kupa, amit meg is értünk, annak tudatában, hogy július eleje óta edzőtábor/felkészülési torna a programjuk, asszonypajtást kb. azóta közelről nem láttak és erős a gyanú, hogy a vodka is hiányzik már a szervezetüknek. A keddi és a hétvégi medvedi között minimum osztálynyi a különbség, Maximov 2 meccs közbeni vérnyomáskülönbségéhez hasonlóan. Tényleg leszarták, aki ezt nem látja be, az randán pofára eshet a későbbiekben. Röhögtek egy-egy bekapott gól után, Budka gyakorlatilag labdába sem ért és nem játszották a megszokott beállótömködést sem, amit bekötött szemmel, hátrakötözött kézzel is tudnak.

Így tehát kialakult a vasárnapi program, Szeged - Medvedi utána Veszprém - Zagreb.

Vasárnap

Pick Szeged - Medvedi 37-26

Az oroszok ott folytatták, ahol szombaton abbahagyták, csak közben még elmentek mulllllatni a füredi saturday nights-ba, konkrét értesüléseink szerint 3-4-ig nyomták a Helkában. Ez igazából egyáltalán nem befolyásolta a játékukat, mert, mint említettük már rohadtul nem érdekelte őket az egész. Így hát a Szeged diadalmas győzelmet aratott, amit reméljük nem értékelnek túl.
Szurkolói szinten néhány hang ugyan kissé elrugaszkodott a valóságtól, de szerencsére az általunk ismert józanabb emberek szájából ilyeneket nem nagyon hallani. Idéznénk is néhány hsz-t a webrádióról és ebből a jövőben szándékozunk rendszert is csinálni.

"EZ PAZAR TELJESITMENY VOLT A CSAPATTOL!!!!!
A FORRO SZIV ES A HIDEG FEJ DIADALMA VOLT A TEGNAPI CSEHOV ELLENI! GRAT-GRAT-GRAT. A helyszinen nezhettem vegig ezt a csodät-emberek tempokezilabdät ötvözzük akrobatikus elemekkel !"
- na ne már, attól még nem tempó a handball, hogy az ellenfél nem hajlandó futni, ezt muszáj lesz belátni, csak úgy lehet továbblépni. Forró szív, hideg fej? He? Egy, a hátán vonagló, nyüszítő medvebocsot kellett pórázra akasztani, nem több.

"Örültem, hogy a Medvékkel kerültünk össze, mert tömegben, magasságban is többek, mint mi, de a srácok bebizonyították, hogy nem mindig a gladiátorok győznek." - újabb szösszenet, amiből hiányzik a realitás. Nem, a srácok még nem bizonyítottak semmit!

MKB Veszprém - Osiguranje Zagreb 38-27

A nagyarányú győzelem ugyanazt jelenti itt is, mint a bronzmeccsen, semmit. Ritka szar egy Zagreb az idei, Zlatko Horvat nélkül megbaszná őket egész Európa. A kétharmad mezőny mondjuk így, gonosz törpéstől is meg fogja, ebben egészen biztosak lehetünk. És bár összességében a védekezésünk kezd körvonalazódni, sőt, végre próbálkozunk nyitottal is, ettől függetlenül tényleg az égvilágon semmit sem jelent az a 11 gól. Térjünk ki inkább néhány személyre, az sokkal érdekesebb.

Marko zseniális. Hihetetlen, hogy tavaly után újra ennyire látványosan lépett előre valamiben. Egész meccsen széleket AKART megjátszani, sikerült is neki, gólpasszok mentek tőle a jobb- ,és a balszélre is. A beálló megjátszása után megtanulta ezt is, mellette labdát szerez!!! és közben  82%-al lő. Nem is értem miért rontja hetesekkel a statisztikáját. Most már jöhet a 2-es védekezés, egészen biztosan érezzük, hogy meg tudná csinálni magát oda is.

Sulic
is komolyat nyomott, ő a másik abszolút kiemelendő. Iszonyat mit művel  egy éve,  konkrétan formaingadozás nélkül. Elöl és hátul egyaránt rohadt nagy erősítésünk, tényleg.  Bár már néhányszor megkövettük, most megtesszük újra. És úgy vesszük észre idén Terzic átvette tőle a "csapatfőhisztise" címet is. Respect Renato!

Nándi igazi hetesölő lett. Ráadásul védett egy 50%-ot a 27. percben bekövetkezett sérüléséig. Ami amúgy inkább adódott állandó kajla mozdulataiból, mint másból. De tényleg, érdemes legközelebb megfigyelni, hányszor lép a labdára védés közben. Meglepően soxor. Van rá konspirációs teóriánk, majd kifejtjük, ha ránkszakad a nyugdíj hosszú hétvége. Nos tehát az alapra jól működő fallal remekül dolgozott össze, faszipántos, csak így tovább.

Két jobbszél hozta magát, a másik párostól viszont több kell. Gergő magához képest meglehetősn fegyelmezetlennek tűnt védekezésben, de itt bőven belefért, mert a törpe is lebetlizte már most az évi 1 meccsét.

Terzic
kevés lövőnek azzal együtt, hogy volt 3 kapufája kb., a 2 gólja mellé. Nála ugyanazt a parát diagnosztizáljuk, mint annó Fecinél. Egyszerűen elveszi erejét a mesteri védekezés, és ezen egy módon tudna csak segíteni, mégpedig a talpról eleresztett bombákkal. Aki kézilabdázott tudja, hogy nem olyan egyszerű az átlövés úgy, hogy közben 60 percet háromszögezel hátul. Talán kezd ő is rájönni, mert több lövést dokumentálhattunk tőle, középről, talpról.

No, hát ennyi, egy Peric-el még beljebb leszünk, ez reálisan elég lehet a szinte már szokásos negyeddöntőre, de persze majd meglátjuk.




 

A bejegyzés trackback címe:

https://nobasket-handball.blog.hu/api/trackback/id/tr612274732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása