handball in europa

Lényeges történésekről értékezünk a kézilabda világában, legyen az Bundesliga, Asobal, vagy a kissé csumpi magyar bajnokság. Természetesen követjük a Bajnokok Ligáját és a Kupagyőztesek Európa Kupáját is, megspékelve az éppen aktuális világversenyekkel.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Ma minden eldől - avagy maradunk-e az élvonalban?

2010.06.20. 14:11 | a labda mindig gömbölyű! | Szólj hozzá!

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni mennyire fontos ez a párharc a közeljövő és a magyar férfi kézilabda szempontjából. Kurva fontos, de tényleg! Leegyszerűsítve  a lényeg: ha most megcsináljuk szlovén barátainkat +4-el, akkor minden esélyünk megvan a londoni olimpiai részvételre.

Emlékezzünk csak 2004-re, akkor volt ennyire közel hozzánk olimpia, talán emlékszik is rá mindenki, ott nagyon szép eredménnyel zártunk. Nyilván nem vonhatunk egyértelmű párhuzamot, de azt kockázat nélkül kijelenthetjük, ha Londonba kijutunk, akkor nagyon sok szurkoló fogja helyszínen bíztatni fiainkat!

Ehhez azonban több akadályt kell minimum elégségesen leküzdenünk, az első lépést pedig éppen ma kell megtennünk hozzá. Mint azt már korábban említettük nem láttuk a párharc odavágóját, ellenben természetesen véleményeket hallottunk, statisztikákat nyálaztunk róla.

Arra a szent meggyőződésre jutottunk, hogy a 2 szlovén szélső még egyszer nem adja meg azt az örömöt, hogy ketten összesen 5-öt akasztanak. Viszont mivel ebben bizonyára nekünk is lehetett némi érdemünk, úgy gondoljuk megint be kell vállalni Gulyás Peti kezdetését jobbszélen. A Gergő-Peti szélső védekező felállás a lehető legerősebb, amit jelenleg tudunk produkálni. (Mindez teljesen igaz veszprémi viszonylatban is.)

Aztán, ami nagyon fontos lehet még: Csárli már rég nem 50 perces játékos, ezt Lajosnak nagyon jól kéne tudnia. Úgy hallottuk kinn nagyot játszott, de ettől függetlenül mi semmiképpen nem kezdetnénk azon egyszerű oknál fogva, hogy ha esetleg szoros a végjáték, tudjon még hozzátenni akkor, amikor nagyon kell. Ha játszik előtte 40 percet, el fog fásulni a money-time-ra. Ezt márpedig most nem kockáztathatjuk. Természetesen Lajos is csak akkor választhatja ezt a taktikát, ha Feci már az elején vállal néhány vállalható lövést, reméljük talpról, mert neki az megy igazán. Így be lehetne szaratni a szlovénokat B2-ből Csárli nélkül és elterelődne a figyelem az igen gyatra jobb 2-ős képességeinkről.

Onnan nem is nagyon várunk mást, mint hogy ketten összehozzanak egy ötöst, nem több, mint 8 próbálkozásból. Ezzel mi már elégedettek lennénk. Beállóban baGyulát kicsit megmotiválhatná szeretett veszprémi közönsége, mert nem szeretjük, amikor flegmázik és szeretjük, amikor nem. Jöhet a hátamögötti is, csak játszon úgy, ahogy tud.

Védekezésünk rendbe kell legyen, az hogy csak egy hatosfalat tudunk jelenleg hozni, az nem ennek a posztnak a témája, annál inkább mondhatjuk, hogy elég lehet a hatosfal, ha mindenki koncentráltan és fegyelmezetten tartja.

Lajostól nagyon várjuk a bátorságot, Nánditól a megbízhatóságot!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://nobasket-handball.blog.hu/api/trackback/id/tr512095608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása