handball in europa

Lényeges történésekről értékezünk a kézilabda világában, legyen az Bundesliga, Asobal, vagy a kissé csumpi magyar bajnokság. Természetesen követjük a Bajnokok Ligáját és a Kupagyőztesek Európa Kupáját is, megspékelve az éppen aktuális világversenyekkel.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Veszprémi MeneTrend & Jósda

2010.08.09. 22:34 | a labda mindig gömbölyű! | Szólj hozzá!

Nos a menetrend ezennel a szemünk előtt, egészen pontosan gyöngybetűink alatt van, ugye. :)
Nézzük hát, így jócskán még az erőfelmérők előtt, vajon mi mit tudunk kiolvasni és előre jól bemondani, nagyvonalakban.



Tehát úgy kezdődik a mutatvány, hogy a selejtezőtornáról a csoportunkba kerülő Presov győztes otthonában kezdünk szeptember utolsó hétvégéjén. Optimális kezdőmeccs, főleg annak tükrében, hogy az elsőn _mindig_ totál fogalmatlan az egész brigád. Tavaly fel is ültünk az első meccses, "induljunk meg" feeling-nek, rá is basztunk, most tuti nem kajáljuk be. És ha még be  is kajálnánk sem tudnánk menni, úgyhogy mindegy, csak nyerjünk! (nyerünk 2 pont)

Aztán október első hétvégéjén jön a Hamburg, vááááááááá! Na azt a meccset nagyonnagyonnagyon várjuk, sokkal jobban, mint a mikulást, a karácsonyt vagy a húsvéti nyuszit, de tényleg. Annyira kíváncsiak vagyunk már rájuk, hogy húúú. Azt tudjuk, hogy a Kiel, Cudar, Barca trióhoz képest még mindig kevesek vagyunk, de vajon mi újság a közvetlen követőjükkel? Vajon ellenük mire vagyunk képesek? Vajon Lajos ki tudja-e küszöbölni a keretbeli fölényüket némi taktikával? Hmmm? Szerintünk szoros meccsen hazai győzelem lesz, de tényleg nagyon minimális. (nyerünk 2 pont)

Rá egy héttel pedig következik a franszoá bahjnokh Montpöllié, akiktől érdekes módon sosem tartottunk annyira, mint amennyire a keret tagjait végigszemezgetve az indokolt volna. Tök fura, de most sem azt érezzük, hogy kegyetlen lehet, hanem egyszerűen behúzzuk sima hazaira. Na jó, valószínűleg nem lesz TÜKÖRsima, de meg fogjuk nyerni, számunkra nem kérdés, Karabatic & Kavticnik duó ide, vagy oda. (nyerünk 2 pont)

Aztán érkezik kisvárosunkba a mindig kellő önbizalommal rendelkező, ennek kapcsán ellenünk verbális módszerekkel többször öngólt is rúgó dán együttes, a Kolding. Legjobban a mérkőzést megelőző nyilatkozataikat, és a pszichikai hadjáratot várjuk, reméljük megint elsütik a "Peric/Perez bottal jár" típusú örökzöldjeiket, mert úgy nem kéne külön motivációs prezentációt tartani a csapatnak, hanem alapra komolyan vennénk őket. Csendesen megjegyeznénk, hogy ideje is van, ugyanis remek kis csapatuk lesz erre a szezonra. Nem lesz sima, nem lesz gázolás, de egy 3-4 gólos különbséget elvárunk. (nyerünk 2 pont)

Ez volt  lesz az október hónapunk, tehát minden sorsdöntő hazai meccset lejátszunk halottak napjára, a tavasz pedig előreláthatólag kínkeserves jómeccs hiányba fog fulladni, hacsak nem szedi össze magát kellőképpen a Szeged.

De ne szaladjunk így előre, hanem lássuk ki a következő áldozat. Sävehof idegenben számunkra annyit jelent, hogy kötelező győzelem Análkovics Dániel egykori együttese ellen. That's it, nincs kérdés, nem is lehet. (nyerünk 2 pont)

Aztán annyira megszokjuk őket, hogy rögtön jönnek is az Arénába befele, sok sok gombócért, amivel a torkuk lesz tele. (nyerünk 2 pont)

És eljutottunk az első igazi, idegenbeli megmérettetéshez, mi megyünk Hamburgba. Na itt azért már kicsit fázunk, és nem csak azért, mert decembert mutat a naptár. Azon túl, hogy látványos, szép kézilabdát várunk, a végig szorosan tartott mérkőzéssel mi már elégedettek leszünk. Ettől függetlenül nyilván kiszopunk és ettől függetlenül erre a meccsre próbálunk kijutni valahogy. Ez az idei cél. (nem nyerünk 0 pont)

Naptárlapozás, 2011 JESSZUS, skandináv vb lemegy, jönnek a tavaszi maradék BL fordulók, szám szerint 3. Lássuk!

The first iiiiiiiis Tatran Presov (vagyis a győztes utólag qualifikált ugye), itthon. Any quastion? No? Thx. (nyerünk 2 pont)

Dánországban viszont rendkívül nagy hagyománya van a döntetlennek, reméljük a többi nagycsapatot be is tudják öltöztetni ilyenformán a népviseletükbe, de mi kivételek óhajtunk maradni. Akár nyögvenyelősen is, belünket kilógatva, szívünket pályára kihelyezve, de nyernünk kell, biza. És fogunk is. (nyerünk 2 pont)

Megérkeztünk az utolsó fordulóhoz, ahol is a francia riviéra a helyszín, kedves nézőink. Na jó, ha nem is egészen pontosan, de közelebb van hozzá, mint tőlünk Makó. Talán ezt a mérkőzést a legnehezebb megjósolni, legalábbis mi sokat agyaltunk rajta és arra jutottunk, hogy tanulva tavalyi kicstári optimizmusunknak köszönhető fájó pofáraesésünkből, most inkább hivatalosan kiszopást vizionálunk, még ha nem is teljes meggyőződéssel. (nem nyerünk 0 pont)

Tehát ez azt jelenti, hogy képzeletünkben 16 ponttal felvértezve várjhatuk majd a nyócaddöntőt, reálisan a 2-3. helyről. Később megpróbáljuk behatárolni, hogy ez mellik ellenfelet jelentheti a véres valóságban.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://nobasket-handball.blog.hu/api/trackback/id/tr342210562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása