handball in europa

Lényeges történésekről értékezünk a kézilabda világában, legyen az Bundesliga, Asobal, vagy a kissé csumpi magyar bajnokság. Természetesen követjük a Bajnokok Ligáját és a Kupagyőztesek Európa Kupáját is, megspékelve az éppen aktuális világversenyekkel.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Sorsoltak ma - nekünk tetszik

2010.06.22. 23:53 | a labda mindig gömbölyű! | Szólj hozzá!

Pont ezt akartuk. Hogy rohadt nagy blama legyen már a csoportból kizúgni, ugyanakkor nagyon ne legyen könnyű elsőségig eljutni. Hogy ne 1 komoly ellenfél legyen, hanem több. Most kaptunk 2 és fél komoly és 2 és fél nem annyira komoly ellenfelet.

Így néz ki az összeurópai beosztás, bővebben csak a B csoportra térnénk ki. Egyelőre. Amint időnk engedi, körbenézünk, hivatkozunk, jósolgatunk, számolgatunk derekasan az összes csoportban.

Tehát:

B group - mármegint, bár mi szeretjük általános iskolás emlékeinknek köszönhetően.

MKB Veszprém KC (HUN)
Montpellier Agglomeration HB (FRA)
HSV Hamburg (GER)
KIF Kolding (DEN)
IK Sävehof (SWE)
Winner Qualification
Group 1* - tehát alábbi 4 győztese

Group 1
1. Tatran Presov (SVK)
2. Drammen HK (NOR)
3. A1 Bregenz (AUT)
4. Besiktas JK (TUR)


Szóval van a hatos csoportunkban 3 db tavalyi negyeddöntős, ez már fix.

Montpellier - hát hmmm, várjuk az idei erősítéseiknek konkrét hírét, mert az elmúlt idény legelejétől fogva vártunk arra, hogy egyszercsak jól meggyőzzenek, de kurvára nem sikerült nekik. Még. Jó jó, se Karabatic-ot, se Kavticnik-et nincs kedvünk lebuzibénázni, de sokkal többet vártunk tőlük így együtt a nagy örömbódottágban. Persze az a keret így, magában is többre hivatott, mint amennyit produkált ezévben, értjük ezt úgy, hogy az orosz medvéken illett volna átlépniük, de majd meglátjuk. Addig is figyelünk.

Hamburg - saját, kifejezett kívánságunk már egy ideje. Ember(szintén saját)emlékezet óta nem játszottunk velük tétmeccset, nagyon kíváncsiak vagyunk rá, mire leszünk képesek ellenük. Duvnjak-ot mindig szívesen látjuk közelről, és ugyanígy vagyunk a Lijewski-, és a Gille fívérekkel is, csak az az igazi tokfejű Hens ne lenne ott. Meg Vori. Nélkülük egészen szimpatikusak is lehetnének, nem csak nagyon jók. A jelenlegi német bajnoki ezüstérmes a cudarral szemben bukott tavaly a Bl-ben, szerintünk tuti örülnek neki, hogy végre nincs a spanyol a csoportjukban. Jó meccsekre számítunk.

Kolding - hát na. az arcuk általában nagy, és szép lassan okuk is lesz rá. Sokszor játszottunk velük, ők öregezték le Peric-et először, ami megfelelő hatással is volt a kapus teljesítményére. Reméljük idén is elkövetik ezt a verbális felspanolást ellenünk. Tavaly már értek el olyan eredményt, amire Európa egyszerre kapta fel a fejét, ilyen volt a csoportjukban szereplő mindkét nagy elleni otthoni döntetlen (Barcelona, Kiel), majd egyenes kieséses szakaszban ugyanezt megjátszották a montepite ellenében is. Szóval nagyon kell figyelni, altatásnak nem felülni, igen veszélyes kis csapattá váltak mostanra, ráadásul mindenkinek sokat fog számítani a kinti eredmény a végelszámolásnál. Ha komolyan vesszük a felkészülést ellenük, akkor nem lehet gond.

Sävehof - azt tudjuk, hogy svédek, de kb. ennyi jut eszünkbe róluk. Nem szerepeltek az elmúlt 2 évben férfifronton a BL-ben, ez teljesen biztos. Most sem fognak menetelni ebben a csoportban, az egészen biztos. Mást elmondani róluk nem is nagyon tudunk.

Kérdőjel, de ha tippelni, vagy kívánni kéne, mindenképpen Presov - na nem azért, mert annyira megizmosodtak volna a magyar bajnokságban, ahol ugye külsősként tavaly indultak először, hanem mert amúgy nem rossz kis csapat, ráadásul lenne egy ellenfél műhold-látótávolságon belül is. Mi őket szeretnénk. Amúgy sok vizet nem zavar(6)nak a csoportelsőség szempontjából, oda-vissza ütni kell őket, mint ahogy a fenti swedish team-et is.

Jut eszünkbe, végre valahára céllal tudjuk magunkra ölteni a torontoi adidas-bolt irgalmatlan leárazásán vásárolt swedish-handball-os csuklyás pulcsinkat, yeah!

Nos a menetrend még nincs a szemünk előtt, de gyors szám- és kártyavetést alkalmazva a következőre jutottunk. A 14-16 pont elérése lehet az alapvető cél, az pontosan azt jelentené, hogy mi mindent megtettünk, ami elvárható, tehát hozzuk az összes hazait és a hátsó hármasfogatot megcsináljuk otthon is. Összehasonlításképpen: idén 18 ponttal lettünk csoportelsők, a 14 pontosan az előző csoportunk 3. helyére lett volna elég. Ezen természetesen lehetne javítani az idegenben játszott meccsek elcsent pontjaival.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://nobasket-handball.blog.hu/api/trackback/id/tr632102491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása