handball in europa

Lényeges történésekről értékezünk a kézilabda világában, legyen az Bundesliga, Asobal, vagy a kissé csumpi magyar bajnokság. Természetesen követjük a Bajnokok Ligáját és a Kupagyőztesek Európa Kupáját is, megspékelve az éppen aktuális világversenyekkel.

Friss topikok

Linkblog

HTML

BL 1. forduló - C csoport, eredmények - Faszipántos szegedi nyitány

2010.09.25. 19:48 | a labda mindig gömbölyű! | Szólj hozzá!

Nyilván az ilyen szösszeneteinket alapvetően a magyar csapatok meccsei köré szándékozzuk építeni, de persze minden érdekes eredményre kitérünk hosszabb-rövidebb terjedelemben.

 


Frissiben le is nyomnánk a Szeged-Schaffhausent, hiszen még szinte vége sincs, és amúgy is itt van a nyelvünkön a vélemény. Elképzelhető, hogy tévedünk, de szerintünk a mai meccs Szeged-győzelmére arányaiban több veszprémi szurkoló tippelt volna, mint hazai. Erre rendkívül egyszerű a magyarázat: a szokásos szögedi végletes hozzáállás. Mindegy, most örüljünk csak együtt kicsit ennek a rendkívül fontos győzelemnek.

A Szeged jó elképzeléssel kezdte a találkozót, gyorsan kiderült, hogy Skala nem a kulcsemberek mielőbbi kifingatását tűzte ki célul, jól forgatta a belső posztokat és tartotta is magát ehhez a mérkőzés végéig. Hullámzó volt a teljesítmény, hazudnánk, ha nem említenénk a rengeteg, összeszokatlanságból eredő technikai hibát, a rutintalanságból eredő taktikai hibát, de összességében egy szerethető csikócsapat meccsét és szép győzelmét láthattuk. A végjátékra állandósult az amúgy kézben tartott, de végig szoros mérkőzés legnagyobb különbsége. Gyönyörű nyitány volt, mondhatni centire kijött a lépés, szóval örülünk, és nyilván gratulálunk!

A mérkőzés óriási szépséghibája, ami mellett mi nem mehetünk el szó nélkül, az a foghíjas, néhol elképesztően üres lelátó. Hát emberek, EZ A BL! Nem hiszem el, hogy a 180 ezres nagyvárosban nincsen 3500 ember, aki kíváncsi a világ legjobb sportjának legrangosabb sorozatára. Marhák.

Pick Szeged - Kadetten Schaffhausen 29 - 26 (12 - 10)

Mikler Roli megkapta a kezdés jogát élete első felsőkategóriás tétmérkőzésén, és túlzás nélkül állítható, hogy sikerült élnie a lehetőséggel. Feltételezzük, hogy az ellenfél soraiban előforduló exdunaferres haverok miatt szállt rá a jog, de ez szinte mindegy is. A lényeg, hogy azt hzta, amit mi mindig is vártunk tőle. Egy megbízható alapteljesítményt, extázisban eltöltött 5 perces időszakokkal tűzdelve. Nincs pontos statisztikánk, de olyan 42%-ot érzünk. Bele sem gondolunk hol tarthatna a csávó, ha néhány évvel korábban mozdítja ki valaki a dunaújvárosi kapuból, bacca meg. Sosem késő, Rolinak most jöhet el az idő.

osztályzat (1-5) 5

Lékai Máté a következő, teljesítménye alapján kiemelendő játékos a szemünkben, hiszen Miklerhez hasonlóan az első előadása volt a legjobbak között, ehhez mérten pedig igen figyelemreméltó volt a teljesítménye. Persze, hogy volt rossz megoldása, nem is egy, de nyilván nem várható még tőle tökéletes alakítás. Bátor volt, harcias, bevállalós, lelkes, lőtt 5 gólt, szerintünk ez elég tőle, egyelőre.

osztályzat 4

Dusan Beocanin is kellemesen színezi a csikócsapat összhatását. Gyakorlatilag az összes újonc pozitív energiába alakította át a belső feszültségét, ami óhatatlanul ott kell legyen mindenkiben, aki elsőzik. Ráadásul benne is látjuk a lehetőséget arra, hogy alkalomadtán bármelyik belső poszton megfeleljen. Ez vesszőparipánk rég óta. Minél kevésbé kategorizálunk be egy-egy játékost egy posztra, annál többet tudunk kihozni belőle összességében. A kreativítást lehetőségét vesszük el attól, akinek csak egy posztot ítélünk. A fiatal szerb srác 6 gólja csak azért nem kiváló teljesítmény most nálunk, mert lesz még jobb a lövőszázaléka, labdatartása, védekezése.

osztályzat 4

Törő Szabi ugyan megvillantotta azt az oldalát is, amitől még mindig nem tartjuk klasszis játékosnak, de összességében jó benyomást keltett. Mindig, minden meccsén van 2-3 olyan momentuma, ami miatt falat kaparunk, ám szerencsére ez most belefért. Semmi gondunk amúgy a cifra megoldásokkal, de kizárólag olyan játékosoktól vagyunk hajlandóak ezt szó nélkül elfogadni,  akik mentálisan kifogástalan állapotban játszák a meccseiket. Magyarra fordítva ez azt jelenti, hogy oké, jöhet a cunder, meg az akrobatika, de csak akkor, ha már minden adandó helyzetét magabiztosan vágja be, bekötött szemmel  huzamosabb ideje. Nem kell a pucc, először csak nyerjük meg a meccseket!

osztályzat 4


Sulctól egy hangya(boly)nyival többet kérnénk, ha lehetséges. Kicsit álmos volt, kicsit dekoncentrált, nem éreztük benne a vezérbikát, meg az átütő erőt, pedig Dávidot neki kéne ezügyben (is) megfelelően helyettesíteni. Ráadásul tartósan. Lesz ő még jobb, egészen biztosan.

osztályzat 3

Katzirz Dávid minden bizonnyal még a exsérülése miatt óvatosabb, de neki már nem kell bizonyítani, tudjuk mire képes, ha elemében érzi magát. Jó  lenne, ha az idei egy betegség és sérülés nélküli éve lehetne.

osztályzat 3


Stranovsky bőven tud még hova javulni, ez a fő pozitívum szúrta ki a szemünket a mai meccs alapján. Belefért.

osztályzat 3

Zubai rendre hajt és küzd, vele sosincsenek motivációs problémák. Leginkább a negatív súlyproblémája lehet az ő karrierjének legnagyobb akadálya. Kellene rá vagy 15 kg izom, főleg beállóba. Addig a normálisabb védőjátékosok egyszerűen arrébb rakják, hiába fújja fel az arcát többszörösére. Mi Skala helyében idén sokkal többet próbálkoznánk Herberttel, aki mostanra láthatóan levetkőzte a labda iránti undorát. Beálló nélkül nincs támadás!

osztályzat 3

Sajnos a jobb2 (Balaz, Butenko) viszont úgy, ahogy van, értékelhetetlen. Lehetnek még jobbak, de annyival nem, amennyivel kéne. A jelenlegi keret állandó rotációja és minden belső posztos játékos folyamatos jobboldali játszatása lehet megoldás, de ez is csak átmeneti. Nem viselheti el egy csapat az egyik fő gólforrás abszolút hiányát. Egy gól innen nagyon kevés.

osztályzat 1

Nagyjából ez a lényeg, megvan az első győzelem, ráadásul nem is a potenciális csoport-utolsók egyike ellen, ennek mindenképp lehet, és kell is örülni. Gratulálunk!

Update:
Furcsa eredménynek aposztrofáljuk viszont az egygólos Löwen győzelemmel végződő Barcelona-Löwen (30-31) találkozót, amit sajnos valamiért a szokásoktól eltérően nem tudtunk megtekinteni a zeháefftévén. Monnyanak is le, de gyorsan!
 







 

A bejegyzés trackback címe:

https://nobasket-handball.blog.hu/api/trackback/id/tr112323009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása