handball in europa

Lényeges történésekről értékezünk a kézilabda világában, legyen az Bundesliga, Asobal, vagy a kissé csumpi magyar bajnokság. Természetesen követjük a Bajnokok Ligáját és a Kupagyőztesek Európa Kupáját is, megspékelve az éppen aktuális világversenyekkel.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Tegyünk pontot a végére - avagy Final4 2010

2010.05.28. 19:18 | a labda mindig gömbölyű! | Szólj hozzá!

Match times

Saturday, 29 May 2010
Medvedi – FCB 15:30
C. Real – Kiel 18:00

Fentebb a holnapi program, gyengébbek kedvéért a csapatok nevei mellett NEM a vélt/tippelt/vágyott eredmény látható, mindössze a kezdési időpont.

Szívesen mondanánk, hogy a legjobb 4 csapat jutott be az először megrendezett négyes fináléba, de ez sehogyan sem lenne igaz. Ha szívünkre tesszük a kezünket és rohadt őszinték vagyunk, akkor be kell lássuk, hogy egy csapat mindenképpen nagyon hiányzik innen, mégpedig a Hamburg. De szerencsétleneket visszatérően veri az isten az egyenes kieséses szakaszban, ráadásul tavaly után, idén is ugyanazzal a Ciudad Real-al, mely tavaly után idén is nyerni fogja ezt a kupát. Szerintünk.

Ne rohanjunk ennyire előre, nézzük csak meg, hogy a résztvevőknek kiknek a holttestén kellett átgyalogolni ahhoz, hogy kölni meghívóhoz jussanak.

Medvedi - Montpellier 64:63
Az első meccs, melyet a zoroszok rendeztek, meglepően tükörsima hazait hozott a végén 5 gombóccal. Ezek után gondolhatta a naív laikus (többek közt mi is, megmondjuk őszintén), hogy majd most megrázza magát a végső győzelemre is - már jó korán - esélyesnek kikiáltott sztárbagázs, és odapakol vagy nyolcat az éhes barnamedvéknek. Ehelyett lett pontosan ugyanaz az eredmény, ami előző héten a hidegben és jöhettek a büntetők, ami mint tudjuk, mindig pénzfeldobás. Nem láttuk a meccset, most nézzük a jegyzőkönyvet és igen érdekesnek találjuk azt a tényt, hogy a franszoák mestere nem tartotta szükségesnek kikérni az idejét. Pedig félidőben kettővel mentek a vendégek! Na mindegy, hát így járt.
Annyit még hozzátennénk ehhez a párharchoz, hogy mindkét fél rendkívül szerencsés sorsolást kapott szinte végig, mi nagyon csodálkozunk, hogy végül az oroszok mentek tovább, ellenben rendkívül örülünk is neki. Üde színfoltjai lehetnek a kézilabda ünnepi hétvégéjének.

Barcelona - Veszprém 67:60
Még mindig nagyon, de nagyon szomorú pandák vagyunk, mikor ez a 2 meccs eszünkbe juttatódik. Egész pontosan a másodikkal az égegyadta világon semmi bajunk sincs, ellenben az odavágó - melyre magunk is igen kalandos körülmények között, több, mint reményittasan érkeztünk - felkerült a mérkőzés-feketelistánk zárt elitjébe. Sokat nem is szeretnénk filózni ezen, mert mindjárt újra sírunk is, legyen elég annyi, hogy persze, persze, rövid a padunk, kevés a meccset eldönteni tudó klasszisunk, stb...de ott, NEM EZEK DÖNTÖTTEK. Egyszerűen képtelenek voltunk az idény legfontosabb meccsén - még magunkhoz képest is - jól játszani. Itt már mindenki sejtette, hogy valami para van, a 0-t hozó Peric végiglepkézte a meccset, egyedül Sulic-ot lehetett dícsérni, ám ezzel el is ment a továbbjutásunk. A hazai meccs olyan volt, amilyennek lennie kellett. Nekikestünk, álltunk továbbjutásra is, mindenki odatette magát, de elfogytunk. Túl sok volt a -6. És itt durrant a kapuslufi is. Összességében a Barcelona teljesen megérdemelten jutott tovább.

Ciudad Real - Hamburg 57:53
Ezeket sem láttuk, csak értesítve lettünk például arról, hogy az első meccsen, Hamburgban 8-al is vezetett a hazai gárda, de hát ez egy cudart nem nagyon szokott zavarni. -4-el mentek haza, majd a következő héten gyakorlatilag lemészárolták ellenfelüket. Az a helyzet, hogy ebben a csapatban rengeteg erő van. Nem véletlenül ülnek Európa trónján immáron 2 éve, amíg a kirgíz zseni dirigálja őket, addig mindenhol esélyesek a végső győzelemre. Most is rájuk teszünk, Kiel ide vagy oda.

Kiel - Löwen 60:58
Érzésünk szerint ennek a párharcnak nem kellett volna ilyen szorosnak lennie, de hát mégiscsak 2 egymást anyajegyekig pontosan ismerő gárdáról van szó, ezért valamilyen szinten jogos a szoros. A Kiel egyértelműen jobb csapat, mint a Löwen, ezt most be is bizonyították. De visszafojtott lélegzettel várjuk, hogy mire mennek holnap a cudar ellen. Szerintünk -3-on belül maradnak.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://nobasket-handball.blog.hu/api/trackback/id/tr292038648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása