handball in europa

Lényeges történésekről értékezünk a kézilabda világában, legyen az Bundesliga, Asobal, vagy a kissé csumpi magyar bajnokság. Természetesen követjük a Bajnokok Ligáját és a Kupagyőztesek Európa Kupáját is, megspékelve az éppen aktuális világversenyekkel.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Gondolatkavalkád

2010.08.08. 14:53 | a labda mindig gömbölyű! | Szólj hozzá!

Nyakunkon a 2010/11-es  szezon, lassan mi is visszatérünk a valóságba, de addig álljék itt néhány szubjektív gondolat mindenféle rendszer nélkül, az elmúlt hetek hozzánk eljutott információi alapján.

I. grandeladislou - Nagyon sokáig kitartottunk szabad döntésének joga mellett, és felkészültünk a bármely irányú végkifejlet feltétel nélküli elfogadására, viszont, mint ahogy dokumentáltuk is már a szlovén harc előtt, nyilván véges a türelmünk. Aztán a zuborkaszezon derekán olyan információ birtokába jutottunk, amely alapján jogot érzünk az ítélethozatalra: lacccika egy Ritka Nagy Gyökér. A zemkáesz meg egy töketlen, suttyó vezetésre alkalmatlan hordalék-brigád.

Kicsit jobban kifejtve: a csávó állítólag 55 misi magyar pínzt kért, hogy továbbra is magára öltse a szülőhazája címerével díszitett egyenrucit. A szövetség ezt állítólag összekalapozta valahonnan, majd mikor ahhoz a feltételhez kötötte a lottónyeremény szintű lóvé átutalását, hogy gerincproblémás lászlónk írjon alá 3 éves elkötelezettséget!! (vágod, mint egy klub, baszki) a válogatott felé, akkor ő igazi csúszómászó módjára hátrafelé kiaraszolt a deal-ből. Mindeközben mr. Fősuttyó és brigádja olyan filléres lóvékkal tartozik a válogatottban szereplő veszprémi srácoknak, mint 6800 Ft benzinpénz, még januárról. Na szóval nekünk ennyi bőven elég ahhoz, hogy belenyugodjunk, a többre hivatott korosztály marad a világ élvonalának hátsó felét búsan mustrálgató középszint alján. BigLóvéLászló nélkül, ugye.

update: közben hazánk képviseletét minyimum 55 millióért ellátni hajlandó személyt közös felkiáltással csapatkapitánnyá választotta szerető csapata, amihez gratulálunk, legyen boldog ott!

II.  Imre Vilmos WTF? - Akárhonnan nézzük, nem értjük. Akárhogy csűrjük-csavarjuk nem találunk magyarázatot. Imre Vili - szerintünk - az egyik legjobb magyar edző a piacon. Jelenlegi állás szerint a siófoki női csapatot fogja dirigálni olyan célokkal, hogy középmezőnytől való leszakadás elkerülése. Az embernek tavasszal felajánlották a BL induló Szeged kispadját, de akkor kitartott a dunaújvárosi szegényközpont mellett. Hmmm. És az ő nevéhez még kapcsolódik a női szövetségi kapitány posztjáról való lemondás is, kb. 5 hónap munka után. Hmmm. Ez az ember vagy nagyon rühell megfelelni az elvárásoknak, és inkább marad az állóvízben, vagy egészen egyszerűen szar érzéke van az ilyen dolgokhoz. Mindkettőre tudunk megoldást javasolni, előbbire egy jó pszichiátert, utóbbire egy jó managert. De valamit kezdjen már magával, mert a magyar edzőszakma nem engedheti meg magának a hasonló kaliberek elvesztését. UFF.

III. erősítések/játékosmozgások a magyar piacon -

1. MKB Veszprém

Jött ugye Császár Gábor, ugyanakkor ment Sesum. Ez nálunk egy jóindulatú egál, reméljük ránkcáfol majd a magyar fiú, de igazi erősödést ettől a transzfertől csak ,és majd a későbbiekben a magyar válogatott várhat. Nyilván örülünk, mert Csaszit mindig is bírtuk, de ugyanakkor sírunk is, mert Zarkot is. (Az ő sagája amúgy külön bejegyzést érdemelne, amire valószínűleg nem kerül sor, így hát erről csak annyit, hogy legjobb tudomásunk szerint nem nagyon iparkodtunk megtartani. A vezetőség kommunikációja ugyan azt engedte sejteni, hogy előre megkínáltuk egy hosszabbtávú szerződéssel, amit ő nem írt alá, viszont mi úgy tudjuk, hogy ez egyszerűen nem igaz. Így jelenlegi sorsa erősen kérdéses, ami biztos, az az, hogy a következő szezont a Löwennél kezdi.)

Jött ugye Laluska Balázs és ment Lapac. Ez viszont +1 nálunk mindenképp, még ha sokan vészharangokat is kongatnak, ezügyben mi hajthatatlanok vagyunk. Lapac a tavalyi évben, de már nagyrészt az azelőttiben is, inkább hátrányára, mint javára vált védekezésünknek. Lassú volt, körülményes és fokozatosan egyre bátrabb a kilépések és a fegyelmezetlenségek terén. Persze, hogy sok gólt kaptunk a szélekről, hiszen Ivan elvtárs rendszeresen lépett ki későn, de legalább indokolatlanul középről, ezt az emberelőnyt pedig még a néhai Komló is tökéletesen használta volna ki. Tavaly már odáig süllyedtünk, hogy azért izgultunk, sérüléséből minél később épüljön csak fel, ami nem szép dolog, belátjuk, nem is tettük szívesen, de mivel ő Lajosnál kikezdhetetlen libling volt, más választásunk nem maradt. Vissza lehet nézni, hogy októberi sérülése után milyen védekezést produkáltunk a maradék csoportmeccseinken. (Fenomenálisat) Tehát érzéseink szerint egy full-buller Laluskával is előrébb lennénk, de mi még Lajosban is bízunk, reméljük valahogy fel tudja tornászni a formáját csak fél-leoni szintre és akkor már elégedettek leszünk. A támadás nagyrészét azon a poszton úgyis Markonak kell megoldania, akit idén jó messze el kéne kerüljenek a sérülések, ahhoz, hogy bármit is akarhassunk csoportkörön túl.

Jött ugye Nagy Kornél is, akiből ugyan még bármi lehet, de jelenleg azért nem építenénk rá taktikát. Ellenben pont az a jolly-joker típus, akiket mi a legnagyobbra tartunk. Nagyon zsákbamacska, de mindenképpen lehetőséget érdemel, ha másért nem is, hát a válogatott koncepció miatt. Reméljük minél többet játszik majd, például a hazai bajnokikat felválta nyomhatnák le Terzic-el.

Más érkezőről jelenleg nincsen tudomásunk, bár felsejlik egy bal2, de valószínű ő már csak a következő évben lesz bemutatva. (Pedig kéne, mint egy falat kenyér, hacsak nem Mirsad barátunk okoz igen kellemes meglepetést a nyári szünetről visszatérve, amiben ugyan nem nagyon hiszünk.)

Liszkai Szilveszter szerepvállalása az eddigi edzőmeccseken minden bizonnyal a kényszer miatt érzékelhető. Nagyon sajnálnánk, ha évközben is erre a sorsra kárhozatva maradna nálunk 3. számúnak, annál ő sokkal jobb kapus, ráadásul ebben a korban iszonyúan terhelni kéne mind fizikailag, mind mentálisan.

Távozott még az a Milan Mirkovic, aki gyakorlatilag vitán felül könnyűnek bizonyult ide.

A legnagyobb erősítést véleményünk szerint még mindig a kapuspara maradéktalan megoldása jelentené, ugyanis most jó, hogy elkentük a kakit, de lehet az még büdös. Meglátjuk.

Hétvégén Schlecker, azt nem lehet mondani, hogy ott majd minden kiderül, mert mégis csak felkészülés, de felmérőnek jó lesz, mint már annyi éve mindig jó volt. Rulez!

Addig még megpróbálunk számotvetni a szegedi változásokkal kapcsolatban is, az némileg több helyet igényel majd nyilván, lévén komoly mozgásokat produkáltak, hálistennek.

We'll back, soon.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://nobasket-handball.blog.hu/api/trackback/id/tr652207428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása