handball in europa

Lényeges történésekről értékezünk a kézilabda világában, legyen az Bundesliga, Asobal, vagy a kissé csumpi magyar bajnokság. Természetesen követjük a Bajnokok Ligáját és a Kupagyőztesek Európa Kupáját is, megspékelve az éppen aktuális világversenyekkel.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Szögedi nyavalyák & krónikus betegségek

2011.04.19. 20:07 | a labda mindig gömbölyű! | 1 komment

Régóta készülök posztot írni a szögedi kisebbségi komlexusról, meg a szurkolói végletességről, hát most azt hiszem eljött az ideje. Lehet utána majd veszprém-blogozni, hiszen ez aztán tényleg az, ráadásul kuffára leszarom, ugyanakkor azt megígérem, hogy az esetlegesen jól megírt cáfolatát is kiteszem, ha valaki elküldi nekem. Vagy mondjuk a veszprémi szurkolók találó jellemzését, ha annak a megírásához lesz valakinek érkezése. Nem tehetek róla, hogy ide születtem, ellenben arról már tehet minden felnőtt ember, hogy nem hajlandó levetkőzni saját gyengeségeit, és egyoldalúan néz mindent, egyféle szemüvegben. Természetesen mint mindenhol, így ott is vannak kivételek, nekik óriási respect, hogy megmaradnak értelmesnek.



Elnézést, hogy 1 kiragadott cikk hózzászólásai kapcsán vezetem ezt a témát le, de ez a cikk pont a kézi.hu-s kupadöntőről íródott, amihez, mint ismeretes, vajmi kevés köze volt ugye bármilyen szögedi érzeletű embernek. Mégis ők a leghangosabbak jelenleg, ők hangoztatják fennhangon, hogy 0 értéke volt ennek a kupának (így nélkülük, amivel egyet is érthetnék, ha a miértjét a többségük nagylelkűen nem felejtené el), bár azért érdekelne, hogy ez egy tatabányainak/vácinak/pleresnek vajon hogyan eshet? Ha Füreden van a Kupadöntő, akkor nekünk hazai pálya, természetesen, de ha Pesten, azt is a Veszprém fizeti, érted?

Tele a tököm azzal, hogy mi állandóan csalás kedvezményezettjei vagyunk (szegedi szemüveggel), ők bezzek állandóan a szenvedő felek, ezügyben. Tele a tököm azzal, hogy Sulics a legalattomosabb játékos az NB1-es mezőnyben (szegedi szemüveggel), de Zubai Szabi vagy Pordán Bálint érthető, ha köcsög néha, hiszen a beállók kapnak a legtöbbet, nyilván egyszercsak csak elgurul tőlük a gyógyszer. És tele a tököm az összes ilyesmi, saját igazukra ferdített faszsággal, amivel mostanság megörvendeztetnek. Nem utálom a Szegedet, sosem tettem, és nem is szándékozom megutálni a jövőben sem, amit a csávómon kívül gyakorlatilag senki sem ért meg. De elegem van abból, hogy ha éppen csend van, akkor generálni kell valami Veszprém-elleneset, különben fél Szegednek viszket a tenyere, mint a rettenet. Biztosan nehéz lehet, és nem véletlen alakult ki bennük ez az állandó, kisebbségi érzéses helyzet, de meg kéne érteni végre, hogy nem attól lesz jobb semmi, ha plafonon van a Veszprém-gyűlölet.

Szegeden két verziója létezik a kézis szurkolói hozzáállásnak, ott a kézicsapat éppen vagy senkik, vagy istenek. Nincs középút, és nincs visszafogottság, ezek, mint fogalmak, egyszerűen nem léteznek. Ha pedig éppen vihar előtti csendben ülnek, mint ahogy éppen jelenleg, akkor előkapják a szokásos fegyvert és elkezdenek foglalkozni a Veszprémmel. Mindig. Nincs még egy olyan szurkolótábor, ami önmagán belül ennyire megosztott lenne, talán összesen 1 dolog van, amiben maradéktalanul egyetértenek, az pedig a közös ellenség gyűlölete. Éppen annyira tudják egymást nyírni magukon belül az emberek, mint 1-1 élesebb párharc után az ellent. Lehet ezzel vitázni, várom az cáfoló érveket, tényeket. Ilyen szintű megosztottség mellett persze szinte evidens is a hajlam a végletességre. Nézzünk konkrétumokat akkor, hogy érthető legyek. Remélem jogszabályt ezzel nem szegek, de fogom, és kiemelem az elemzésre alkalmas kommenteket. Tehát téma a MK négyes döntője, ahonnan igazoltan hiányzott a Pick Szeged, mégis az ő szurkolóik hangjától zengenek a kézisberkek.

Karabatics nevű kommentelőt nehéz komolyan vennünk alapra is, hiszen ismerjük munkásságának 2 helyszínéről évek óta, és állandóan meg is nevetett minket. Ő most kissé visszafogottan nyilatkozza le véleményét, szerinte: "Komolytalan ez a Magyar Kupa!....Azért ez a kupa annyit ér nekik mint a ki tudja, hogy hanyadik bajnoki címük, a B.L.-ben nem mennek vele semmire!" - köszönjük, Emese & "Miért nem spórol a M.K.SZ.? Már tegnap átadhatták volna nekik a 21, 22, 23, 24, kupa győzelmükért járó díjakat, hadd örüljön hácsé és a végjátéklajcsi!" - hja, kérem, jövőre már a Szeged sem lesz hajlandó kiállni, vagy ezt hogyan értelmezzem?

Boribonától egy-két demagóg gyöngyszem: "Hogy nektek még megizzadni se nagyon kelljen, mert ha szoros a meccs, akkor indul a hiszti. Úgy a pályán, mint a kispadon." - jól látszik, hogy az utolsó szoros meccsünkről, amit pont ugyanezzel a Tatabányával játszottunk otthon a múlt héten, fingotok sincsen. Az a meccs szorosabb volt, mint a közelmúlt bármelyik Veszprém-Szegedje, csak mondom. Nem volt hiszti, azt azért jelzem, mint ahogy a novemberi 1gólos szögedi győzelmünknél sem, ha jól emlékszem, csak én fakadtam ki hátul a parkolóban, de én is saját csapatomat ostoroztam. "És addig, amíg klasszisokkal nem lesz jobb egy csapat a Veszprémnél, addig bravúrgyőzelmek nem lesznek. Mert nem lehetnek." - az ilyen kijelentésektől megyek falnak egyenesen. Megkérdezték a kézi.hu-n is, de én is megkérdezem, hogy a rákba nyertetek bajnokságot akkor előttünk? Tényleg klasszisokkal volt jobb csapatotok? Tényleg? Minek kell ilyeneket leírni nyilvános helyen? Ha meg cáfolva van, vagy felkérdezve, akkor jön a durci, természetesen. Újabb gyöngyszem: "Azon mosolygok, h mostanában egyre több veszprémitől lehet azt hallani, hogy "én szeretném a legjobban, h ne előre lefutott legyen minden meccsünk, meg hogy egy kicsit izguljak, h mi lesz a vége" stb . De vajon milyen lenne a valódi reakció, ha ez tényleg így lenne? De erre még várni kell sokat, hogy ez kiderüljön, igaz?" - ezek a megfoghatatlan dolgok annyira nevetségesek. Nem nyilatkozhatok minden vp-i nevében, de hányok attól, hogy ha azt mondjuk: kell az erős Szeged, akkor álszentek vagyunk, és abba kötnek bele, ha meg valaki azt mondja szarrá lesztek verve, mert gyengék vagytok, akkor abba, természetesen. Nem szándékozom megfelelni a szögedi elvárásoknak, de ez már bőven szánalmas, és most kurva szarul esik. Milyen lenne a valódi reakció? Elmondjam én hogy érzem? Jelenleg úgy, hogy évek óta először valószínűleg nem fogok lemenni Szegedre, és nem azért, mert félek, hogy túl szoros lesz (bárcsak lenne), hanem mert rohadjak meg, mostanság érzékeny a lelkivilágom, haragszik a szívem, és ráadásul nem vagyok kíváncsi a szokásos, mocskos, bírózós fröcsögésre.

Floorball, akit már privátba is megboldogítottam a véleményemmel, ilyet mondott ide:  "A Veszprémet meg 2x kihúzták a szarból a Tbánya ellen." - He? Mármint melyik szarból? Milyen kétszer? Jézusom, nevetséges. Először is azért, mert tudom, hogy összesen 1 említett csapatok találkozóját látott a delikvens, abból is véleménye szerint az első 10 percben volt az orbitális csalás a Veszprém részére. Akkor kezeljük komolyan a témát, de tényleg, még HA akkora egyoldalú bírói tévedések is lettek volna azon a meccsen, a Tatabányát ezzel miben akadályozták meg? Hogy meglépjen 25-tel? Vagy nem tudom mennyivel kéne meglépjen az első 10 percben, hogy végül győztes lehessen, és ezt most nem nagyképűségből mondom, hanem csak mert láttam az utóbbi évek összes egymás elleni meccsünket. "Egy nagyon izgi meccset vettek el tőlünk Kékesék." - ezt most megint honnan? Mentális képességek, vagy WTF? Miért van az, hogy a bírói tévedések egészen addig maradhatnak bírói tévedések, amíg nem egy szegedi száját hagyja el a vélemény egy Veszprém meccset nézve. Onnantól azonnal csalás lesz belőle. Én sem állítom, hogy vannak jó bíróink, sőt, szerintem egy sincsen nemzetközi szinten. De adjuk már meg nekik a lehetőséget, hogy csak szarul fújjanak, ne csaljanak rögtön.

Enigma okosságával zárjuk ezt a fostengert, aki szerint: "A PLER pályázott a Veszprém fizetett. Na ez a szánalmas!!!!" - köszönjük ezt is, remek.

Na mindegy, egyelőre kifüstölögtem magam, de télleg nagyon tele a tököm az összes ilyen jellegű faszsággal. Még ha ez most egy kiragadott esetnek is tűnne, jelzem, hogy nem az. Hirtelen visszaemlékszem, hát kb. 5-7 éve figyelem, és állítom, hogy menetrendszerűen jönnek onnan az ilyenek. Elegem van belőle.

És update-t kiált a téma, hát nem hiszitek el, de Karabatics barátunk MÁR AZ ELŐDÖNTŐK ELŐTT BÍRÓZIK, bazmeg. Idézném:

"
Reméljük és bízzunk benne, hogy a "sporik" nem lesznek főszereplői a Szeged-FRADI összecsapásnak és az fújják amit látnak! Reméljük, hogy nem ismétlik meg azt ami FRADI-Pick Szeged M.K. selejtezőn történt." 

Persze azonnal talál is hozzá társat, egy tatabányai szurkoló személyében: Adi64: "
Ugyanezt remélem a MKB VESZPRÉM-TATABÁNYA-CARBONEX mérkőzés vonatkozásában!"

Ez hihetetlen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nobasket-handball.blog.hu/api/trackback/id/tr962840636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a labda mindig gömbölyű! · http://nobasket-handball.blog.hu/ 2011.04.21. 13:49:04

ehh hát az első itteni kommentet sikerült kimoderálnom, véletlen, de h az értelmes kérdéseket felvető (engem láthatólag jól ismerő) kispajti ne hisztizhessen, bemásolom természetesen:

kerdesek05 : "mi ez? peresztegi sokadig blog? sok a közléskényszer?:)"

hja, valakinek sok a kettő, azt mondjuk elhiszem:)
süti beállítások módosítása